Sushi

8. srpna 2016 v 8:00 | Nissa |  Jídlo
220 gramů krátkozrnné rýže
500 ml vody
2 lžíce octu
1 lžíce cukru, soli
5 plátků zpracovaných mořských řas(Yaki Nori)
Wasabi pasta
125 gramů uzeného lososa, pstruha nebo čerstvéh tuňáka
1 libanonská okurka
Avokádo
3 lžíce naloženého zázvoru
sojová omáčka
Postup:1) Opláchnete rýži
2)Dejte rýži do vody, přiveďte vodu k varu a rýži vařte nepřekryté 4-5 minut(ať se voda vsákne do rýže)
3)Přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 4 minuty
4)Stáhněte oheň a nechte 10 minut odpočívat
5)Přidejte ocet, cukr a sůl a míchejte dokud rýže trochu nezchladne
6)Připravte plátky řas a položte je na bambusovou podložku nebo potravinářskou folii
7)Rozprostřete pětinu rýže na dolní půlku plátku
8)Nechte asi 2 cm volné okraje
9)Rýže tvoří takový obdélník, doprostřed obdélníku naneste proužek wasabi pasty
10)Rybu, okurku a avokádo nakrájejte na nudličky, rovnoměrně rozdělte na wasabi proužek, pokleďte na to zázvor
11)Navlhčete horní konec plátku a pomocí bambusové placky nebo folie rolujte plátek do roličky
12)nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici
13) nakrájejte na asi čtyřcentimetrové plátky a můžete se pustit do jídla :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama